Trefdag Zelfzorg 30 november 2023

Op donderdag 30 november 2023 willen we alle Oost-Vlaamse zelfzorg- en lotgenotenverenigingen samenbrengen op een ontmoetingsplek. Op deze Trefdag kunnen jullie ervaringen uitwisselen en nemen jullie een pak nieuwe ideeën mee naar huis.

Het thema van de trefdag is gedragsverandering/veranderende relatie bij fysieke of psychische (gezondheids)problemen. 

Lotgenotengroepen spelen een belangrijke rol, maar je moet er ook zelf mee aan de slag: als persoon met een chronisch zieke, met een psychische kwetsbaarheid of met een bepaalde klacht of in een bepaalde situatie, als mantelzorger, in het kader van vermaatschappelijking van de zorg, ...

Wanneer je geconfronteerd wordt met fysieke of psychische (gezondheids)problemen, heeft dit een effect op jezelf, je (partner)relatie en de omgeving. We bekijken de mogelijke gedragsveranderingen die een impact kunnen hebben in de relatie. Ook de gevolgen voor de mantelzorger in zijn zorg voor de zorgvrager worden gedeeld. Ook mantelzorg leer je niet, het overkomt je. Het sluipt soms langzaam binnen of het overvalt je plots. Samen gaan we op zoek naar mogelijkheden om met de stress, de zorgen en de veranderingen om te gaan zodat er een nieuw evenwicht kan ontstaan in de relatie. Tijd om even stil te staan bij wat jijzelf en jouw vereniging daarrond doet.

We luisteren naar een inleiding over dit thema en naar enkele persoonlijke ervaringen, en via uitwisseling inspireren we onszelf en elkaar. Breng dus zeker je ervaring en je vragen mee naar de Trefdag!

Laten we er samen een boeiende voormiddag van maken ...

PS: De Trefdag is bedoeld voor àlle vrijwilligers en geïnteresseerde lotgenoten binnen de vereniging. Mogen wij vragen om deze uitnodiging aan jullie achterban te bezorgen?

Wil je meer informatie?


Vlaanderen erkent de meerwaarde van zelfzorg- en mantelzorginitiatieven en maakt deze Trefdag Zelfzorg mee mogelijk.

Wij kijken ernaar uit om je een boeiende voormiddag te bezorgen!


Tot dan,

Plazzo
Kliniekstraat 29A
9050 Gentbrugge
09 255 91 33 
info@plazzo.be