Nieuwsbrief - 15 september 2020

Plazzo wil samenwerking stimuleren, uitgaand van de deskundigheid van personen uit zelfzorggroepen, professionele hulpverleners en beleidsverantwoordelijken. Via deze nieuwsbrief brengen we u daarom graag op de hoogte van de volgende zelfzorginitiatieven in Oost-Vlaanderen.



Plazzo-Activiteiten

Trefdag Zelfzorg 2020: het belang van lotgenotencontact

Op woensdagvoormiddag 18 november 2020 organiseert Plazzo opnieuw een Trefdag voor alle Oost-Vlaamse zelfzorginitiatieven. Deze keer over het belang van lotgenotencontact. Meer informatie volgt nog maar hou nu alvast deze datum vrij, want ook Minister Beke komt. Inschrijven kan via de website.


Lotgenotencontact in tijden van Corona
Deze tools kun je overwegen voor lotgenotencontact in tijden van Corona



Agenda

'Ja dokter, nee dokter'. Hoe de relatie tussen arts en patiënt verandert: livestream

Deze voorstelling is een initiatief van UZGent en vindt plaats op 23 september. De voorstelling is helaas uitverkocht, maar er is wel de mogelijkheid om deze via livestream mee te volgen. Inschrijven voor de livestream kan via deze link.
Meer informatie over de voorstelling zelf kan u hier terugvinden.


Save the date NAH-congres: niet-aangeboren hersenletsel in Vlaanderen vandaag

Op 24 september organiseren SIG en de NAH Liga voor het eerst een congres samen in Beveren. Meer info. Noteer alvast de datum


Samen veerkrachtig: 10-daagse van de geestelijke gezondheidszorg

Van 1 tot 10 oktober loopt in Gent de 6e editie van de 10-daagse van Geestelijke Gezondheid met een nieuwe look en coronaproof programma. Dit jaar gaat er speciale aandacht naar mantelzorgers, ook is er een mooi aanbod voor kinderen en jongeren en meer aanbod gericht naar kwetsbare doelgroepen. Meer info en inschrijven


Aanbod Vormingplus voor mantelzorgers

Vormingsplus Gent-Eeklo organiseert enkele activiteiten voor mantelzorgers in de week van de veerkracht, een online cursus rond zelfzorg en een wandeling voor mantelzorgers.


Webinar Symposium Hodgkin en non-Hodgkin

Het twee jaarlijks "symposium Hodgkin en non-Hodgkin" zal dit jaar plaatsvinden als een webinar, en dit op 17 oktober 2020.
Heb je interesse en wil je graag deelnemen? Klik dan hier voor meer info omtrent de sprekers en hun thema. Registreren kan via dezelfde link.


Informatie- en praatnamiddagen Epilepsiecontactgroep Ikaros

Epilepsiecontactgroep Ikaros organiseert op 28 november informatie- en praatnamiddagen. Meer info


Nieuws

Samen aan zet: vraag steun voor jouw herfst- of winterplannen
Om een Corona-veilige activiteit met je Gentse vereniging te plannen, kun je steun aanvragen bij stad Gent. Deadline 15 september of 15 november. Meer info